SCHOOLJAAR 2020-2021


Koken met het observatiejaar!

Het observatiejaar maakte  croques monsieurs klaar! Zie de meisjes glunderen van achter hun mondmasker en poserend in de gloednieuwe schorten die mevr. Marleen won via een wedstrijd in de Colruyt!

Rolstoelwandeling

Samen met mevr. Hannah oefenden de leerlingen van 3la het wandelen met een rolstoel in. De geplande wandeling met de bewoners van het dagcentrum uit Ten Anker viel jammer genoeg letterlijk in het water. .. Daarom speelden de leerlingen samen met de bewoners enkele gezelschapsspelen


OBS aan het werk!

Strijken behoort tot het lessenpakket in het obs!  Ook in het kapsalon leren ze heel wat nieuwe technieken ! En...de leerlingen doen het supergoed!!👍


Terug naar school!  Welkom!

SCHOOLJAAR 2019-2020


Coronacrisis

Tijdens de Coronacrisis verwijzen we u graag door naar onze FB-pagina voor recente foto's en nieuwsjes.

Klik daarvoor op onderstaande link:

https://www.facebook.com/Buso-De-Nieuwe-Poort-


Lenteschoonmaak

Dinsdag 10 maart  hielpen de klassen 2 en 3 la met de lenteschoonmaak op de kinderboerderij De Lenspolder!


Een blik in het kapsalon van de school...

Het kapsalon van de school is geopend op dinsdagvoormiddag en vrijdag de hele dag voor externe klanten.

Afspraken dienen tijdig gemaakt te worden door te telefoneren naar het secretariaat van de school op het nummer 058/24.36.86

Bankzaken...

Wat doet een bank precies? Hoe werkt een lening? Zelf je weg vinden in de financiële wereld, da’s allesbehalve evident als jongere. 💶

In het 4de en 5de jaar leren we onze leerlingen praktisch omgaan met geld en kritisch nadenken over bijvoorbeeld kredieten, betalingen en verzekeringen.

Dinsdagmiddag 11 februari kwam Mevr. Rein, die in een bank werkt, meer uitleg geven rond bovenstaande thema's

Dank je wel mevr. Rein! We hebben veel bijgeleerd!👍


Dikke truiendag op 11 februari 2020

Dinsdag 11 februari stond in het teken van Dikke Truiendag! Dit jaar ging de aandacht naar het thema Biodiversiteit, breng meer leven in je tuin! Via een quiz met Kahoot maakten de leerlingen kennis met het thema biodiversiteit en de noodzakelijkheid/zorg hier voor! In diverse workshops knutselden de jongeren op een eenvoudige en creatieve manier verschillende zaken als vetbollen, insectenhotels en pindaslingers,.. en dit alles om de fauna in de tuin te bevorderen! En nu maar observeren hoe diverse vogeltjes van de lekkernijen komen smullen en insecten gebruik maken van hun hotel...!♥️🦉🐦🐝🦟♥️  Klik hier voor de individuele foto's.


Schoolcontest te Niel voor ABO (km)

Op dinsdag 11 februari trokken de ABO kappersmedewerkers naar Niel om deel te nemen aan de schoolcontest.

Verschillende scholen SO en BUSO nemen/namen hieraan deel. In Niel werden de leerlingen in groepjes verdeeld. Onze leerlingen dienden dus ook samen te werken met andere leerlingen van andere scholen. Ze dienden als opdracht verschillende kleurtechnieken toe te passen nl. Pastel, Ombre en Sombre. Ook knippen en make-up zijn disciplines waarop de leerlingen beoordeeld werden. De eindresultaten kunnen we nog niet laten zien. Dit kan pas ergens in mei, wanneer alle deelnemende scholen aan bod kwamen en er kan gestemd worden op de beste resultaten. We zijn fier op onze deelnemende leerlingen. Ze hebben prima gepresteerd!! Proficiat! En nu maar hopen dat de leerlingen in de prijzen vallen...👏💇‍♀️


100-dagen

100-dagen! De vijfde jaars vierden vorige week dinsdag 28 januari hun 100-dagen. Ze kozen dit jaar voor het thema 'Patser'.

Na een lekker ontbijt begeleidden de vijfdes een opdrachtenspel voor alle medeleerlingen.

Door de opdrachten goed en samen uit te voeren konden de leerlingen sterren verdienen om deze dan in te ruilen voor de 'vetste bak' ..

's middags genoten de vijfdejaars van lekkere pizza om dan in de namiddag gijzelaars te bevrijden in een GPS-spel te Oostende...🕵️‍♂️🚗🏎🚖  Klik hier voor de individuele foto's


Gedichtendag en poëzieweek


Vriendenkring op het oudercontact

Welkom op het oudercontact op vrijdag 20 december!

Onze school heeft sinds kort ook een vriendenkring.

Deze groep van mensen zullen in de loop van het jaar acties ondernemen om geld in te zamelen om mooie projecten op school te kunnen steunen.

De nieuwe Vriendenkring van de school zal voor een allereerste keer aanwezig zijn op het kerstrapport.

Er zal warme chocolademelk en glühwijn verkocht worden aan € 1 per beker.

Ook zullen er mooie kerststukjes te koop zijn aan € 3 per stuk.

Kom gerust eens langs ons Kerststandje en steun ons.

De opbrengst van deze avond zal geïnvesteerd worden in speel-en knutselmateriaal voor de nieuwe rustige ruimte van de school.

Wij kijken er alvast naar uit jullie te mogen verwelkomen.

Ben je ook geïnteresseerd om aan te sluiten bij de Vriendenkring? Geef gerust een seintje!

 

 

 


Kerstvakantie in zicht!


Kerstbezinning

Dinsdagnamiddag 17.12 werd een Kerstbezinning gehouden op school en dit in 2 groepen.

We hadden het over “verbondenheid”, niet enkel verbonden zijn met elkaar op sociale media, maar ook echt tijd maken om elkaar beter te leren kennen, elkaar te helpen en elkaar te begrijpen..

Neem een kijkje op: https://youtu.be/VASywEuqFd8

Dit filmpje vormde het uitgangspunt van het bezinningsmoment.

Een speciale dank je we aan mevr. Lies, die steeds de drive is achter de prachtige vieringen en deugddoende bezinningsmomenten in De Nieuwe Poort!✨🌟⭐️

Sleepover in het OBS

Sleepover! Naar jaarlijkse traditie blijft het observatiejaar een nachtje slapen in de klas. Het werd terug een tof gebeuren met o.a. een bezoekje aan de kerstmarkt van Nieuwpoort, spaghetti klaarmaken, filmpje bekijken, slapen, ontbijten,...🤩😴🎅🍽


Schaatsplezier!

Op woensdagmorgen 18 december konden de leerlingen en leerkrachten hun hartje ophalen op de ijspiste van Nieuwpoort -Stad!

Bezoek aan het kringloop te Veurne 5 la + ABO la


Kersttafel 3 la

3 la kreeg een syntheseopdracht van mevr. Hannah na een reeks lessen nl: Dek een kersttafel voor koffie en pannenkoeken. Het resultaat mag er wezen toch!?☕️


Afsluit Rode Neuzenactie

Maandag 16 december konden we de Rodeneuzenactie 2019 afronden met een mooi bedrag van 1252,87 euro. Dit bedrag zullen we gebruiken voor de inrichting van de chill-out en om weerbaarheidstrainingen te financieren. De symbolische cheque werd op de speelplaats overhandigd aan de leerlingen met daarbij een lekkere kop chocolademelk! Dank je wel voor jullie inzet tijdens deze actie! Een speciale dank je wel aan de sponsors!

Hoog bezoek in De Nieuwe Poort

Traditiegetrouw kwam ook dit jaar de Sint en Zwarte Piet op bezoek in De Nieuwe Poort! Na een persoonlijk woordje van De Sint kregen alle brave jongeren wat snoep en een dopperfles. Daarna konden de leerlingen smullen van een klaaskoek en chocolademelk! Tot volgend jaar Sint en Piet! Meer foto's kan je zien door op de collages te klikken.


De Nieuwe Poort kleurt rood!

De acties van Rode neuzen lopen ten einde.  Bedankt aan al de mensen die Rode Neuzen én De Nieuwe Poort een wam hart toe dragen en een litertje soep, een zakje granola, een sleutelhanger, een zelfgemaakte magneet of een  goodie aanschaften!  

We gebruiken de opbrengst van de rodenneuzenverkoop om de chill-out ruimte (Dit is een ruimte waar de leerlingen tot rust kunnen komen) op te frissen en verder in te richten met tal van materialen.

Op 29 november kleurde De Nieuwe Poort rood! #generationstronger !


OBS op verkenning doorheen Nieuwpoort

In de lessen maatschappelijke vorming staat het verkennen van Nieuwpoort op het programma. De leerlingen van het OBS maakten op 20 november een stadswandeling met diverse opdrachten!

Opening rustige ruimte

Vrijdag 20 november werd "de Rustige Ruimte" (RR) officieel geopend! Binnen deze ruimte krijgen de leerlingen over de middag tal van vrijetijdsactiviteiten als bv. handwerk, gezelschapsspelen, biebwerking, knutselen, ... aangeboden. Dit gebeurt op vrijwillige, doch geëngageerde basis van zowel leerlingen als de begeleidende leerkracht mevr. Ann. Mevr. Ann richtte de ruimte ook in, samen met enkele behulpzame en enthousiaste leerlingen!

Met dit aanbod in deze ruimte beogen we dat de leerlingen op een Rustige manier hun vrije tijd zinvol (alleen of met meerdere) en zonder smartphone😉 kunnen invullen. De opzet van dit project kadert ook in een ruimere gedachte van 'Beter samen leuke dingen doen dan elkaar te pesten!'✌️✌️


Rode Neuzentour

Op 5 november kwam de 🔴 Rode Neuzen scholentour langs.

Acteur en presentator Vincenzo De Jonghe kwam wat informatie geven over dit thema!

Nog een maand lang verkopen we soep, granola, magneten en sleutelhangers.

De opbrengst zal gebuikt worden om de leerlingen een training WEERBAARHEID te geven en onze CHILL-OUT zal gezellig worden ingericht!
Wij zijn een echte Rode Neuzenschool! 

Klik op de foto om meer foto's te zien!

Klik hier om een kort introductiefilmpje te zien!

 


Koken met vergeten groenten

Dinsdagvoormiddag 3 november volgden de leerlingen van 2la en 3la een workshop met vergeten groenten. Zoete aardappel, koolrabi en pastinaak werden verwerkt tot een lekkere soep en een stoofpotje met krielaardappeltjes en pasta!

En.... het smaakte heel lekker! Klik op de foto om meer foto's te zien!

Groepsstage in 4 LA

Iedere vrijdag gaan de leerlingen van 4LA samen met mevr. Hannah en mevr. Cathy op groepsstage in een woonzorgcentrum.
Op de werkvloer leren de leerlingen tal van vaardigheden!


Hoe omgaan met stress..

Gezondheidsweek! Dit schooljaar staat de mentale gezondheid in de kijker. Het tweede jaar leerde deze week bij mevr. Marleen hoe om te gaan met stress. Enkele basisoefeningen in yoga werden hierbij aangeleerd.

Pilates

De leerlingen van het 4de en 5de maakten via mevr. Lynn kennis met Pilates. Pilates is meer dan alleen maar lichaamsbeweging... Het is een reeks gecontroleerde bewegingen met als doel de spieren te versterken en te verlengen. Hierbij worden zowel lichaam als geest aangesproken.  Klik op de foto om meer foto's te zien!


Obs bezoekt De Rozenkrans in Oostduinkerke

Woensdag 2 oktober verkende het observatiejaar de hoofdcampus "De Rozenkrans" in Oostduinkerke en dit binnen het thema" Wegwijs in De Nieuwe Poort"!

Gezondheidsweek 7-11 oktober: aandacht voor mentale gezondheid


Onthaal van de leerlingen obs door de 4de jaars

Vrijdagnamiddag 13 september onthaalden de leerlingen van het 4de jaar de nieuwe leerlingen van het obs. Ze werden verwelkomd met heel wat lekkers en dit aan een rijk versierde feesttafel. WELKOM leerlingen van het obs!

Fotoshoot op de eerste dag van het nieuwe schooljaar...

 

 

 

 Klasfoto's 19-20

SCHOOLJAAR 2018 - 2019


Kwalificatie

Maandag 24 juni behaalden de leerlingen van het 5de jaar en ABO hun kwalificatie. Proficiat, we zijn trots op jullie!!

Schoolreis Brussel 4de jaar

Dinsdag laatstleden vertoefde het 4de jaar in Brussel. Ze bezochten het prachtig natuurhistorisch museum, slenterden doorheen de galerijen en winkelstraten en maakten kennis met het kleinste blote ventje van Brussel! Een geslaagde, zonnige en leerrijke schoolreis!

Self carwash

Om de lessen rond nat onderhoud (ZWL) af te sluiten gingen we met de leerlingen van 2 LA naar de Self Carwash. Voor de meeste een eerste keer, maar een zeer leerrijke ervaring!

ABO op stap

Maandag ging ABO naar Ikea. Ze leerden er omgaan met een bepaald budget, een woonkamer inrichten en prijzen vergelijken. Een leuke, leerrijke dag!

3LA op stap

Dinsdag 14 mei maakten de leerlingen van 3 la een zonnige wandeling met enkele bewoners van het WZC Ten Anker! Zo trainden de leerlingen het vervoer met een rolwagen, maar ook hun sociale communicatie met de bewoners!

Sportdag 10 mei

Op vrijdag 10 mei namen de leerlingen deel aan de sportdag georganiseerd te Lombardsijde. Schermen, petanque, oriëntatieloop, duinenloop, hockey enz. stonden op het programma. Gelukkige klaarde de hemel uit in de namiddag en konden de leerlingen tijdens het sporten nog genieten van het stralend zonnetje!

Engelse week

Mondiale dag

Woensdagvoormiddag 3 april stond Guatemala in de kijker tijdens de mondiale dag! Doorheen de verschillende workshops leerden de leerlingen het land, de plaatselijke problemen, de cultuur en enkele tradities kennen. 

Een geslaagde voormiddag met enthousiaste leerlingen en een fijne samenwerking!

Klimaatactie 3LA


#BEDNET


Schoolreis Gent 3de jaar

OBS schooluitstap

Schoolreis met het observatiejaar! 

Op 4 juni maakten ze een stadswandeling in het mooie Brugge en dit aan de hand van een fotozoektocht. 

Tijdens de middag mochten de leerlingen eventjes vrij in de stad... om te shoppen natuurlijk... 

Na de middag kregen ze een rondleiding in het Concertgebouw en leerden ze alles over geluid. 

Een gezellig en leerrijke dag!

Kick-off Rode Neuzen

Kick-off van de Rode Neuzen in de VTM-gebouwen te Vilvoorde op dinsdag 7 mei! Ambre en Gaby werden uitgeloot om mee te gaan met mevr. Cathy naar deze fantastische dag. Na een warm onthaal startten ze met een fotoshoot. Daarna kregen ze een plaatsje in de VTM-studio's waar ze de interviews, getuigenissen enz van dichtbij konden meevolgen. Tussendoor kwam Ibe (The voice van Vlaanderen) zijn talenten demonstreren. Over de middag kregen ze een verzorgde lunch aangeboden. Birgit Van Mol was daar ook aanwezig. Na de middag overliepen ze het stappenplan hoe we best een Rode Neuzenschool 2019 kunnen worden Als afsluit van deze topdag trad Gers Pardoel op om daarna als echte BV's in een geblindeerde wagen mét privé-chauffeur terug gebracht te worden naar de parking. Een superdag om nooit meer te vergeten!

Feest op school

Feest op school op zaterdag 27 april! Dank je wel voor jullie komst en interesse in de school! 

Een extra dank je wel aan de verschillende ouders en leerkrachten die het taartenbuffet vulden! 

Aan iedereen die meehielp: dank je wel!

Kapperswedstrijd Antwerpen


Week tegen pesten


100 dagen


Gedichtendag 31/01


Schaatsen


Cursus reanimatie