13/05/2022: afscheid van mevrouw Nathalie als TAC

Vandaag was het officieel de laatste werkdag van mevrouw Nathalie als TAC van BuSO De Rozenkrans en De Nieuwe poort.

Mevrouw Nathalie gaat verder in de functie van algemeen directeur van ons netwerk Inspirant.

Helemaal weg is ze dus niet. Maar we vonden toch dat we haar afscheid van de school niet zomaar konden passeren. 

Mevrouw Nathalie werd verrast met een kaartjes, bloemen en een bloemstukje van uit de directie, de teams en de leerlingen.

 

Veel succes mevrouw Nathalie en tot ziens binnen Inspirant!

Klasfoto's 2021-2022


Teambuilding op 29 juni '21

Op de laatste dag van het schooljaar werd er een "Fata Morgana-spel" georganiseerd. Het werd een schitterende dag vol spel, dans, en diverse leuke opdrachten voor de leerlingen!

Sportdagen juni '21Schoolreizen Obs en 4de jaar


STAGES

Week tegen pesten

De week van 22 februari tot 26 februari stond in het teken van de week tegen pesten.

De belangrijkste actie was werken aan een positief, verbindend schoolklimaat. We zetten hier gedurende het volledige schooljaar op in.

Deze week in het bijzonder door samenwerkingsspelletjes te spelen en tiktokfilmpjes te maken in groep.

De leerlingen ontworpen ook affiches voor in de chill-out te hangen. Dit om nog meer zichtbaar te maken waar de leerlingen terecht kunnen als ze het even moeilijk hebben. Ze vinden er ook informatie van organisaties buiten de school.

We deelden ons enthousiasme eveneens met Nieuwpoort en lieten overal de gekende vier stippen achter tijdens een wandeling.

Tot slot leerden de leerlingen ook tijdens de lessen over pesten met een afsluitende digitale schoolquiz op het einde van de week!

Een geslaagde week!


Kerstkapsels

2 + 3 km maakten leuke kerstkapsels bij mevr. Heidi

Maaltijdzorg

De afgelopen weken leerde 2 La heerlijke gerechtjes klaarmaken in de les maaltijdzorg. (ananastaart, slasoep, omelet met hesp, bananenpudding, enz...)


Woningdecoratie in OBS

In de les woningdecoratie werd het thema 'Dia de los Muertos' gekozen. De leerlingen van het observatiejaar maakten prachtige Halloween woningdecoratie samen met mevr. Veerle. Laat Halloween nu maar komen!

Logistiek werk

Momenteel kunnen 4 en 5 La jammergenoeg niet op groepsstage in een WZC wegens Coronamaatregelen. Op school oefenen de leerlingen nu allerhande logistieke taken in!

Gezondheidsweek: thema' verslavingen'

Tijdens de gezondheidsweek werd er gezocht naar alternatieve drankjes ipv gesuikerde frisdrank. Er werd bij mevr. Hannah 'Flavored water' klaargemaakt én een drankje op basis van wortelsap, sinaasappel, gember en citroen Gezond en lekker!

Er werden deze week lekkere gezonde groentepizza's klaargemaakt en ongezoete chocolademousse!! Hmm, veel lekkerder dan fastfood....#gezondheidsweek


'Verslaafd aan likes' was de titel van het stellingenspel dat werd gespeeld door de leerlingen en werd gegeven door mevr. Lien en mevr. Nathalie tijdens de gezondheidsweek!

Tijdens een workshop bij mevr. Marleen en mevr. Roos leerden de leerlingen het gevaar kennen van gesuikerde energiedranken. Ze maakten daarbij als alternatief, lekkere, gezonde moctails klaar! Proost!


Weerbaarheidstraining

Met het geld van de Rode Neuzenactie konden we dit jaar de leerlingen van De Nieuwe Poort een weerbaarheidstraining laten volgen. Arktos is een professionele vormingsorganisatie voor maatschappelijk kwetsbare jongeren van 12 tot 25 jaar. Zij gaven de cursus tijdens de gezondheidsweek! Meer info ivm Arktos kan je vinden op https://arktos.be/


Monstertjes maken in 3la

De leerlingen van 3 la maakten onder begeleiding van mevr. Veerle monsterkussentjes. Via deze leuke manier leren de leerlingen de beginselen van het verstellen van wasgoed, nl, vastzetten met kopspelden, aftekenen, knippen en een volgende keer dan naaien van de stiksteek. Doordat de leerlingen zo geconcentreerd werkten, kon je er bepaalde momenten bijna letterlijk een speld horen vallen... Puik werk hoor!


Koken met het observatiejaar!

Het observatiejaar maakte  croques monsieurs klaar! Zie de meisjes glunderen van achter hun mondmasker en poserend in de gloednieuwe schorten die mevr. Marleen won via een wedstrijd in de Colruyt!

Rolstoelwandeling

Samen met mevr. Hannah oefenden de leerlingen van 3la het wandelen met een rolstoel in. De geplande wandeling met de bewoners van het dagcentrum uit Ten Anker viel jammer genoeg letterlijk in het water. .. Daarom speelden de leerlingen samen met de bewoners enkele gezelschapsspelen


OBS aan het werk!

Strijken behoort tot het lessenpakket in het obs!  Ook in het kapsalon leren ze heel wat nieuwe technieken ! En...de leerlingen doen het supergoed!!👍


Terug naar school!  Welkom!

SCHOOLJAAR 2019-2020


Coronacrisis

Tijdens de Coronacrisis verwijzen we u graag door naar onze FB-pagina voor recente foto's en nieuwsjes.

Klik daarvoor op onderstaande link:

https://www.facebook.com/Buso-De-Nieuwe-Poort-


Lenteschoonmaak

Dinsdag 10 maart  hielpen de klassen 2 en 3 la met de lenteschoonmaak op de kinderboerderij De Lenspolder!


Een blik in het kapsalon van de school...

Het kapsalon van de school is geopend op dinsdagvoormiddag en vrijdag de hele dag voor externe klanten.

Afspraken dienen tijdig gemaakt te worden door te telefoneren naar het secretariaat van de school op het nummer 058/24.36.86

Bankzaken...

Wat doet een bank precies? Hoe werkt een lening? Zelf je weg vinden in de financiële wereld, da’s allesbehalve evident als jongere. 💶

In het 4de en 5de jaar leren we onze leerlingen praktisch omgaan met geld en kritisch nadenken over bijvoorbeeld kredieten, betalingen en verzekeringen.

Dinsdagmiddag 11 februari kwam Mevr. Rein, die in een bank werkt, meer uitleg geven rond bovenstaande thema's

Dank je wel mevr. Rein! We hebben veel bijgeleerd!👍


Dikke truiendag op 11 februari 2020

Dinsdag 11 februari stond in het teken van Dikke Truiendag! Dit jaar ging de aandacht naar het thema Biodiversiteit, breng meer leven in je tuin! Via een quiz met Kahoot maakten de leerlingen kennis met het thema biodiversiteit en de noodzakelijkheid/zorg hier voor! In diverse workshops knutselden de jongeren op een eenvoudige en creatieve manier verschillende zaken als vetbollen, insectenhotels en pindaslingers,.. en dit alles om de fauna in de tuin te bevorderen! En nu maar observeren hoe diverse vogeltjes van de lekkernijen komen smullen en insecten gebruik maken van hun hotel...!♥️🦉🐦🐝🦟♥️  Klik hier voor de individuele foto's.


Schoolcontest te Niel voor ABO (km)

Op dinsdag 11 februari trokken de ABO kappersmedewerkers naar Niel om deel te nemen aan de schoolcontest.

Verschillende scholen SO en BUSO nemen/namen hieraan deel. In Niel werden de leerlingen in groepjes verdeeld. Onze leerlingen dienden dus ook samen te werken met andere leerlingen van andere scholen. Ze dienden als opdracht verschillende kleurtechnieken toe te passen nl. Pastel, Ombre en Sombre. Ook knippen en make-up zijn disciplines waarop de leerlingen beoordeeld werden. De eindresultaten kunnen we nog niet laten zien. Dit kan pas ergens in mei, wanneer alle deelnemende scholen aan bod kwamen en er kan gestemd worden op de beste resultaten. We zijn fier op onze deelnemende leerlingen. Ze hebben prima gepresteerd!! Proficiat! En nu maar hopen dat de leerlingen in de prijzen vallen...👏💇‍♀️


100-dagen

100-dagen! De vijfde jaars vierden vorige week dinsdag 28 januari hun 100-dagen. Ze kozen dit jaar voor het thema 'Patser'.

Na een lekker ontbijt begeleidden de vijfdes een opdrachtenspel voor alle medeleerlingen.

Door de opdrachten goed en samen uit te voeren konden de leerlingen sterren verdienen om deze dan in te ruilen voor de 'vetste bak' ..

's middags genoten de vijfdejaars van lekkere pizza om dan in de namiddag gijzelaars te bevrijden in een GPS-spel te Oostende...🕵️‍♂️🚗🏎🚖  Klik hier voor de individuele foto's


Gedichtendag en poëzieweek


Vriendenkring op het oudercontact

Welkom op het oudercontact op vrijdag 20 december!

Onze school heeft sinds kort ook een vriendenkring.

Deze groep van mensen zullen in de loop van het jaar acties ondernemen om geld in te zamelen om mooie projecten op school te kunnen steunen.

De nieuwe Vriendenkring van de school zal voor een allereerste keer aanwezig zijn op het kerstrapport.

Er zal warme chocolademelk en glühwijn verkocht worden aan € 1 per beker.

Ook zullen er mooie kerststukjes te koop zijn aan € 3 per stuk.

Kom gerust eens langs ons Kerststandje en steun ons.

De opbrengst van deze avond zal geïnvesteerd worden in speel-en knutselmateriaal voor de nieuwe rustige ruimte van de school.

Wij kijken er alvast naar uit jullie te mogen verwelkomen.

Ben je ook geïnteresseerd om aan te sluiten bij de Vriendenkring? Geef gerust een seintje!

 

 

 


Kerstvakantie in zicht!


Kerstbezinning

Dinsdagnamiddag 17.12 werd een Kerstbezinning gehouden op school en dit in 2 groepen.

We hadden het over “verbondenheid”, niet enkel verbonden zijn met elkaar op sociale media, maar ook echt tijd maken om elkaar beter te leren kennen, elkaar te helpen en elkaar te begrijpen..

Neem een kijkje op: https://youtu.be/VASywEuqFd8

Dit filmpje vormde het uitgangspunt van het bezinningsmoment.

Een speciale dank je we aan mevr. Lies, die steeds de drive is achter de prachtige vieringen en deugddoende bezinningsmomenten in De Nieuwe Poort!✨🌟⭐️

Sleepover in het OBS

Sleepover! Naar jaarlijkse traditie blijft het observatiejaar een nachtje slapen in de klas. Het werd terug een tof gebeuren met o.a. een bezoekje aan de kerstmarkt van Nieuwpoort, spaghetti klaarmaken, filmpje bekijken, slapen, ontbijten,...🤩😴🎅🍽


Schaatsplezier!

Op woensdagmorgen 18 december konden de leerlingen en leerkrachten hun hartje ophalen op de ijspiste van Nieuwpoort -Stad!

Bezoek aan het kringloop te Veurne 5 la + ABO la


Kersttafel 3 la

3 la kreeg een syntheseopdracht van mevr. Hannah na een reeks lessen nl: Dek een kersttafel voor koffie en pannenkoeken. Het resultaat mag er wezen toch!?☕️


Afsluit Rode Neuzenactie

Maandag 16 december konden we de Rodeneuzenactie 2019 afronden met een mooi bedrag van 1252,87 euro. Dit bedrag zullen we gebruiken voor de inrichting van de chill-out en om weerbaarheidstrainingen te financieren. De symbolische cheque werd op de speelplaats overhandigd aan de leerlingen met daarbij een lekkere kop chocolademelk! Dank je wel voor jullie inzet tijdens deze actie! Een speciale dank je wel aan de sponsors!

Hoog bezoek in De Nieuwe Poort

Traditiegetrouw kwam ook dit jaar de Sint en Zwarte Piet op bezoek in De Nieuwe Poort! Na een persoonlijk woordje van De Sint kregen alle brave jongeren wat snoep en een dopperfles. Daarna konden de leerlingen smullen van een klaaskoek en chocolademelk! Tot volgend jaar Sint en Piet! Meer foto's kan je zien door op de collages te klikken.


De Nieuwe Poort kleurt rood!

De acties van Rode neuzen lopen ten einde.  Bedankt aan al de mensen die Rode Neuzen én De Nieuwe Poort een wam hart toe dragen en een litertje soep, een zakje granola, een sleutelhanger, een zelfgemaakte magneet of een  goodie aanschaften!  

We gebruiken de opbrengst van de rodenneuzenverkoop om de chill-out ruimte (Dit is een ruimte waar de leerlingen tot rust kunnen komen) op te frissen en verder in te richten met tal van materialen.

Op 29 november kleurde De Nieuwe Poort rood! #generationstronger !


OBS op verkenning doorheen Nieuwpoort

In de lessen maatschappelijke vorming staat het verkennen van Nieuwpoort op het programma. De leerlingen van het OBS maakten op 20 november een stadswandeling met diverse opdrachten!

Opening rustige ruimte

Vrijdag 20 november werd "de Rustige Ruimte" (RR) officieel geopend! Binnen deze ruimte krijgen de leerlingen over de middag tal van vrijetijdsactiviteiten als bv. handwerk, gezelschapsspelen, biebwerking, knutselen, ... aangeboden. Dit gebeurt op vrijwillige, doch geëngageerde basis van zowel leerlingen als de begeleidende leerkracht mevr. Ann. Mevr. Ann richtte de ruimte ook in, samen met enkele behulpzame en enthousiaste leerlingen!

Met dit aanbod in deze ruimte beogen we dat de leerlingen op een Rustige manier hun vrije tijd zinvol (alleen of met meerdere) en zonder smartphone😉 kunnen invullen. De opzet van dit project kadert ook in een ruimere gedachte van 'Beter samen leuke dingen doen dan elkaar te pesten!'✌️✌️


Rode Neuzentour

Op 5 november kwam de 🔴 Rode Neuzen scholentour langs.

Acteur en presentator Vincenzo De Jonghe kwam wat informatie geven over dit thema!

Nog een maand lang verkopen we soep, granola, magneten en sleutelhangers.

De opbrengst zal gebuikt worden om de leerlingen een training WEERBAARHEID te geven en onze CHILL-OUT zal gezellig worden ingericht!
Wij zijn een echte Rode Neuzenschool! 

Klik op de foto om meer foto's te zien!

Klik hier om een kort introductiefilmpje te zien!

 


Koken met vergeten groenten

Dinsdagvoormiddag 3 november volgden de leerlingen van 2la en 3la een workshop met vergeten groenten. Zoete aardappel, koolrabi en pastinaak werden verwerkt tot een lekkere soep en een stoofpotje met krielaardappeltjes en pasta!

En.... het smaakte heel lekker! Klik op de foto om meer foto's te zien!

Groepsstage in 4 LA

Iedere vrijdag gaan de leerlingen van 4LA samen met mevr. Hannah en mevr. Cathy op groepsstage in een woonzorgcentrum.
Op de werkvloer leren de leerlingen tal van vaardigheden!


Hoe omgaan met stress..

Gezondheidsweek! Dit schooljaar staat de mentale gezondheid in de kijker. Het tweede jaar leerde deze week bij mevr. Marleen hoe om te gaan met stress. Enkele basisoefeningen in yoga werden hierbij aangeleerd.

Pilates

De leerlingen van het 4de en 5de maakten via mevr. Lynn kennis met Pilates. Pilates is meer dan alleen maar lichaamsbeweging... Het is een reeks gecontroleerde bewegingen met als doel de spieren te versterken en te verlengen. Hierbij worden zowel lichaam als geest aangesproken.  Klik op de foto om meer foto's te zien!


Obs bezoekt De Rozenkrans in Oostduinkerke

Woensdag 2 oktober verkende het observatiejaar de hoofdcampus "De Rozenkrans" in Oostduinkerke en dit binnen het thema" Wegwijs in De Nieuwe Poort"!

Gezondheidsweek 7-11 oktober: aandacht voor mentale gezondheid


Onthaal van de leerlingen obs door de 4de jaars

Vrijdagnamiddag 13 september onthaalden de leerlingen van het 4de jaar de nieuwe leerlingen van het obs. Ze werden verwelkomd met heel wat lekkers en dit aan een rijk versierde feesttafel. WELKOM leerlingen van het obs!

Fotoshoot op de eerste dag van het nieuwe schooljaar...

 

 

 

 Klasfoto's 19-20


Kapperswedstrijd Antwerpen