SCHOOLJAAR 2019-2020


Rode Neuzentour

Op 5 november kwam de 🔴 Rode Neuzen scholentour langs.

Acteur en presentator Vincenzo De Jonghe kwam wat informatie geven over dit thema!

Nog een maand lang verkopen we soep, granola, magneten en sleutelhangers.

De opbrengst zal gebuikt worden om de leerlingen een training WEERBAARHEID te geven en onze CHILL-OUT zal gezellig worden ingericht!
Wij zijn een echte Rode Neuzenschool! 

Klik op de foto om meer foto's te zien!

Klik hier om een kort introductiefilmpje te zien!

 


Groepsstage in 4 LA

Iedere vrijdag gaan de leerlingen van 4LA samen met mevr. Hannah en mevr. Cathy op groepsstage in een woonzorgcentrum.
Op de werkvloer leren de leerlingen tal van vaardigheden!


Hoe omgaan met stress..

Gezondheidsweek! Dit schooljaar staat de mentale gezondheid in de kijker. Het tweede jaar leerde deze week bij mevr. Marleen hoe om te gaan met stress. Enkele basisoefeningen in yoga werden hierbij aangeleerd.

Pilates

De leerlingen van het 4de en 5de maakten via mevr. Lynn kennis met Pilates. Pilates is meer dan alleen maar lichaamsbeweging... Het is een reeks gecontroleerde bewegingen met als doel de spieren te versterken en te verlengen. Hierbij worden zowel lichaam als geest aangesproken.  Klik op de foto om meer foto's te zien!


Obs bezoekt De Rozenkrans in Oostduinkerke

Woensdag 2 oktober verkende het observatiejaar de hoofdcampus "De Rozenkrans" in Oostduinkerke en dit binnen het thema" Wegwijs in De Nieuwe Poort"!

Gezondheidsweek 7-11 oktober: aandacht voor mentale gezondheid


Onthaal van de leerlingen obs door de 4de jaars

Vrijdagnamiddag 13 september onthaalden de leerlingen van het 4de jaar de nieuwe leerlingen van het obs. Ze werden verwelkomd met heel wat lekkers en dit aan een rijk versierde feesttafel. WELKOM leerlingen van het obs!

Fotoshoot op de eerste dag van het nieuwe schooljaar...

 

 

 

 Klasfoto's 19-20

SCHOOLJAAR 2018 - 2019


Kwalificatie

Maandag 24 juni behaalden de leerlingen van het 5de jaar en ABO hun kwalificatie. Proficiat, we zijn trots op jullie!!

Schoolreis Brussel 4de jaar

Dinsdag laatstleden vertoefde het 4de jaar in Brussel. Ze bezochten het prachtig natuurhistorisch museum, slenterden doorheen de galerijen en winkelstraten en maakten kennis met het kleinste blote ventje van Brussel! Een geslaagde, zonnige en leerrijke schoolreis!

Self carwash

Om de lessen rond nat onderhoud (ZWL) af te sluiten gingen we met de leerlingen van 2 LA naar de Self Carwash. Voor de meeste een eerste keer, maar een zeer leerrijke ervaring!

ABO op stap

Maandag ging ABO naar Ikea. Ze leerden er omgaan met een bepaald budget, een woonkamer inrichten en prijzen vergelijken. Een leuke, leerrijke dag!

3LA op stap

Dinsdag 14 mei maakten de leerlingen van 3 la een zonnige wandeling met enkele bewoners van het WZC Ten Anker! Zo trainden de leerlingen het vervoer met een rolwagen, maar ook hun sociale communicatie met de bewoners!

Sportdag 10 mei

Op vrijdag 10 mei namen de leerlingen deel aan de sportdag georganiseerd te Lombardsijde. Schermen, petanque, oriëntatieloop, duinenloop, hockey enz. stonden op het programma. Gelukkige klaarde de hemel uit in de namiddag en konden de leerlingen tijdens het sporten nog genieten van het stralend zonnetje!

Engelse week

Mondiale dag

Woensdagvoormiddag 3 april stond Guatemala in de kijker tijdens de mondiale dag! Doorheen de verschillende workshops leerden de leerlingen het land, de plaatselijke problemen, de cultuur en enkele tradities kennen. 

Een geslaagde voormiddag met enthousiaste leerlingen en een fijne samenwerking!

Klimaatactie 3LA


#BEDNET


Containerpark


Dikke truiendag 12/02


Kerstfeestje

Het eerste trimester werd in 2LA en 3LA afgesloten met een gezamenlijk kerstfeestje.


Kerstkapsels


Sint op bezoek


Sfeerbeelden 3LA


1 september

Hartelijk welkom!

3 september 2018! En we zijn weer gestart! Leerlingen werden onthaald met een welkomstwoordje, een drankje en een hapje! Welkom iedereen! De eerste sfeerfoto van dit gloednieuwe schooljaar!

Schoolreis Gent 3de jaar

OBS schooluitstap

Schoolreis met het observatiejaar! 

Op 4 juni maakten ze een stadswandeling in het mooie Brugge en dit aan de hand van een fotozoektocht. 

Tijdens de middag mochten de leerlingen eventjes vrij in de stad... om te shoppen natuurlijk... 

Na de middag kregen ze een rondleiding in het Concertgebouw en leerden ze alles over geluid. 

Een gezellig en leerrijke dag!

Kick-off Rode Neuzen

Kick-off van de Rode Neuzen in de VTM-gebouwen te Vilvoorde op dinsdag 7 mei! Ambre en Gaby werden uitgeloot om mee te gaan met mevr. Cathy naar deze fantastische dag. Na een warm onthaal startten ze met een fotoshoot. Daarna kregen ze een plaatsje in de VTM-studio's waar ze de interviews, getuigenissen enz van dichtbij konden meevolgen. Tussendoor kwam Ibe (The voice van Vlaanderen) zijn talenten demonstreren. Over de middag kregen ze een verzorgde lunch aangeboden. Birgit Van Mol was daar ook aanwezig. Na de middag overliepen ze het stappenplan hoe we best een Rode Neuzenschool 2019 kunnen worden Als afsluit van deze topdag trad Gers Pardoel op om daarna als echte BV's in een geblindeerde wagen mét privé-chauffeur terug gebracht te worden naar de parking. Een superdag om nooit meer te vergeten!

Feest op school

Feest op school op zaterdag 27 april! Dank je wel voor jullie komst en interesse in de school! 

Een extra dank je wel aan de verschillende ouders en leerkrachten die het taartenbuffet vulden! 

Aan iedereen die meehielp: dank je wel!

Kapperswedstrijd Antwerpen


Week tegen pesten


100 dagen


Gedichtendag 31/01


Schaatsen


Cursus reanimatie


Klasteams


Makkie stelt voor

Makkie stelt voor ...

Makkie cvba is een sociaal-economisch bedrijf dat via het systeem van dienstencheques hulp in huis biedt. Makkie kwam een voorstelling geven van hun zaak in De Nieuwe Poort voor de leerlingen van 4, 5 en ABO logistiek assistent.


SCHOOLJAAR 2017 - 2018

Risktrainer voor de kappersmedewekers

Het werken in een kapsalon houdt specifieke risico’s in voor de gezondheid, zoals bv. huidproblemen of klachten in de rug. Preventie is dus van essentieel belang voor iedereen uit de kapperssector. Op maandag en dinsdag 13 en 14 maart volgden 4km, 5km en ABO km de cursus RIsktrainer. Vier hoofdthema’s werden behandeld: veiligheid, gezondheid, ergonomie en psychosociaal welzijn.

 

Gezondheidsweek

De derde week van september werd in De Nieuwe Poort uitgeroepen tot 'de gezondheidsweek'. Vorig jaar werd er gewerkt rond mond-en tandhygiëne, dit jaar kwam "gezonde voeding" in de kijker te staan.

Het 5de kappers en Abo kappers maakten samen met mevr. Marleen heerlijke gezonde en fruitige gerechtjes klaar!

Kick op sport voor OV3(2)

De leerlingen van het 2de jaar logistiek en kappersmedewerker beleefden donderdag 12 oktober 2017een fantastische dag te Ruislede.

Kick op Sport staat voor een sportdag waar avontuurlijke sporten naadloos gecombineerd worden met educatieve en informatieve activiteiten.

Men kreeg een achttal activiteiten met een zeer gevarieerde inhoud voorgeschoteld. (o.a. dans, teambuilding, vlottentocht, hindernissenparcours, luchtkussenloop, survivaltocht, communicatiespelletjes,…)

Het educatief aanbod heeft vooral te maken met de problematiek van “middelengebruik” (drugs, alcohol, roken, e.a.)

Proficiat 2de jaar voor jullie vlotte samenwerking en de hoogste score voor FAIRPLAY !


FOTO'S ALGEMEEN

Schoolgebouw, enkele sfeerbeelden van onze locatie.


Logistieke taken

Kappersmedewerker


Haartooi in OBS